Samyang AF 24mm f/1.8, ideaal objectief voor astrofotografie dankzij nieuwe functies

Christel de Wolff 207 0
Samyang kondigt de Samyang AF 24mm f/1.8 FE aan, een nieuwe toevoeging aan de compacte range Samyang autofocus objectieven voor de Sony E-mount.

De nieuwe Samyang AF 24mm f/1.8 FE weegt slechts 230 gram, meet 71 mm in lengte en gebruikt 11 elementen in 8 groepen (7 speciale lenzen - 2 ASP, 3 HR, 2 ED). Het heeft een 9 bladig diafragma, een 58mm filterdraad en een zeer korte minimale scherpstelafstand van slechts 19 centimeter. Met dit objectief voegt Samyang een 24mm groothoek toe aan de bestaande range van de Samyang AF 35mm f/1.8, Samyang AF 45mm f/1.8 en de Samyang AF 75mm f/1.8.

Ideaal autofocusobjectief voor astrofotografie

De Samyang AF 24mm f/1.8 FE beschikt over een nieuwe functie speciaal ontworpen voor astrofotografie, onder de naam "Custom Mode" en ondersteunt dit met een "LED-indicator". De "Custom Mode" kan bediend worden via de nieuw ontworpen "Focus Hold" knop. Met deze functie kun je de scherpstelling direct naar oneindig verplaatsen door op deze knop te drukken wanneer je kiest voor de Custom Mode. Aangezien de standaardwaarde enigszins kan verschillen, afhankelijk van de camerabody, is dit een handige functie om de exacte oneindig scherpstelwaarde op te slaan én te gebruiken. Als de scherpstelwaarde die via de LED-indicator is ingesteld, niet overeenkomt met die van de scherpstelring, dan wordt dit met een rode LED aangegeven. Als je vervolgens op de Focus Hold knop klikt, dan wordt de scherpstelwaarde automatisch ingesteld op de opgeslagen waarde, waarna de LED groen wordt.Foto door Howard Burrows

Gezien de werkomstandigheden in de astrofotografie is dit een uiterst nuttige functie voor wie lange tijd in een donkere omgeving moet werken en fotograferen. Het is ook mogelijk om iedere andere gewenste waarde op te slaan onder de Focus Hold knop. Zo kan bijvoorbeeld de hyperfocale afstand van de AF 24mm gekozen worden voor landschap- en architectuurfotografie of een afstand van 2 meter voor zone-focusing bij straatfotografie.

Vochtwerende afdichtingen tegen weersinvloeden

De Samyang AF 24 mm F1.8 FE heeft een weerbestendige constructie tegen het binnendringen van stof, lichte regen en sneeuw. Het maakt het hierdoor mogelijkheid om ook prachtige opnamen te maken in minder dan perfecte weersomstandigheden. Je kunt zo genieten van de vrijheid van fotografische expressie, met ondersteuning van de modernste camerafuncties.

Geavanceerde autofocus voor foto en video

Tegenwoordig moet het autofocus niet alleen rekening houden met hoe nauwkeurig en snel het beeld wordt vastgelegd, maar ook met hoe stil en vloeiend het is. Dankzij de nieuw ontworpen en ontwikkelde Samyang Linear STM (Stepping Motor) kan een grotere en zwaardere scherpstel-lensgroep stiller en nauwkeuriger worden afgeregeld, wat een uitstekende beeldkwaliteit oplevert bij zowel foto's als video's.

Beschikbaarheid en prijs

De Samyang AF 24mm f/1.8 FE zal begin/half mei beschikbaar zijn in de Benelux voor een adviesverkoopprijs van € 499,99.

Info: samyangbenelux.com

 

afbeelding van Christel de Wolff

Christelde Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel