Altijd al tegen je camera willen praten?

Panasonic introduceert spraakgestuurde PTZ-camerabediening

Redactie 115 0
Panasonic introduceert spraakgestuurde PTZ-camerabediening met Sennheiser-microfoons, wat het mogelijk maakt om de focus meteen aan te passen aan verschillende sprekers.

Panasonic introduceert spraakgestuurde PTZ-camerabediening met Sennheiser-microfoons

Panasonic introduceert een nieuwigheid op het gebied van AV-opnames met de introductie van de Panasonic PTZ-camera met spraakbesturing. Door gebruik te maken van Sennheiser-microfoons voor spraakbesturing kunnen de spraakgestuurde PTZ-camera's automatisch schakelen tussen verschillende sprekers. De geautomatiseerde en vloeiende camerabewegingen zijn ideaal voor online conferenties, trainingen of lezingen, bijvoorbeeld wanneer er vragen worden gesteld vanuit de zaal of wanneer een nieuwe persoon aan de conferentietafel het woord neemt. 

De oplossing maakt gebruik van Panasonic PTZ-camera's en TeamConnect Ceiling 2-microfoons van Sennheiser. Deze worden centraal door een controller via het netwerk beheerd. Panasonic gebruikt de oplossing al in zijn eigen Business Solution Centre Europe (BSC) met een mediabesturingssysteem van Crestron. Ook vergelijkbare besturingssystemen kunnen worden gebruikt.

 Intelligente bewegingsdetectie en spraakbesturing vullen elkaar aan

Spraakbesturing opent een scala aan nieuwe mogelijkheden en kan worden gebruikt in combinatie met Panasonic's bestaande automatische motion tracking en optionele face tracking software (AW-SF100 / AW-SF200). Tijdens een conferentie kan bijvoorbeeld een hoofdspreker worden opgenomen door een PTZ-camera via auto-tracking, terwijl andere deelnemers worden gefilmd met een tweede camera wanneer ze spreken met spraakbesturing.

Instellingen kunnen individueel worden aangepast en als preset worden opgeslagen. Clip-on microfoons kunnen ook worden geïntegreerd in het AV-opnameschema en kunnen ook voorrang krijgen. Er kan ook een kleine vertraging worden ingesteld voor de PTZ-camera, zodat deze pas gaat draaien als er een permanent audiosignaal is.

 Meer tijd voor het onderwerp dankzij spraakgestuurde PTZ-camerabediening

Voor de sprekers maakt de nieuwe AV-oplossing met Panasonic- en Sennheiser-componenten het een stuk eenvoudiger; ze hebben geen technische kennis, een camera operator, of een technicus ter plaatse meer nodig. De sprekers kunnen zich volledig concentreren op hun onderwerp, terwijl de speeches automatisch worden opgenomen.

Spraakgestuurde fotografie?

Sta je in een prachtige omgeving en wil je wel tegen je foto roepen dat deze meteen een foto kan maken? Zoals je hebt kunnen lezen is dit een functie die in de wereld van de broadcasting enorm geschikt zal zijn, maar is het niet iets wat in de gemiddelde Panasonic LUMIX camera is opgenomen. Het zal dus nog niet voorstelbaar zijn om foto's te maken door stem, maar wie weet wat de toekomst brengt.

Meer info  business.panasonic.nl

afbeelding van Redactie

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie