Nikon en NOOR Academie geven online masterclasses

Arlaine van Huffelen 640 0
Nikon en de NOOR Foundation gaan in het voorjaar van 2021 beginnen met een aantal Masterclasses, de online Nikon-NOOR Academie. Wil jij je foto skills verder ontwikkelen? Dan zijn deze masterclasses echt iets voor jou.

De Masterclasses worden gegeven door docenten van de Nikon-NOOR Academie. De docenten zijn allemaal gerenommeerde documentaire fotografen. In de Masterclasses word je geholpen met het opbouwen van je portfolio en het ontwikkelen van je technische vaardigheden. Ook krijg je tips voor het creëren van meer impactvolle beeldverhalen. 

Sinds 2009 werken Nikon Europe en de NOOR Foundation samen aan dit initiatief. Met als doen om jonge, aspirant-documentaire fotografen te motiveren en inspireren. Al 11 jaar geven Nikon Europe en de NOOR Foundation, Masterclasses. Komend jaar zal dit, vanwege de coronapandemie, voor het eerst online zijn. 

Docenten van de Nikon-NOOR Academie zijn de hele wereld over gereisd om hun kennis te delen met opkomende fotojournalisten. Ze delen essentiële lessen uit het veld en geven begeleiding bij het werken met fixers en veiligheidstips, aangezien veel deelnemers van de masterclass in conflictgebieden gaan werken. 

Jon Lowensteon / NOOR

Deelnemen

Wil je deelnemen aan een van de drie masterclasses? Aanmelden voor de masterclasses kan nog tot en met 17 januari 2021. Kijk hier voor meer informatie over hoe je je aan kan melden.

Alle masterclasses zijn gratis voor de deelnemers en staan open voor alle opkomende beeldverhalenvertellers uit de volgende landen:

Albanië, Andorra, Armenië, Oostenrijk, Wit-Rusland, België, Bosnië & Herzegovina, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, IJsland, Ierland, Israël, Italië, Kazachstan, Kirgizië, Letland, Liechtenstein en Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Malta, Moldavië, Monaco, Montenegro, Marokko, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, San Marino, Servië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland, Tadzjikistan, Tunesië, Turkije, Turkmenistan, Oekraïne, het Verenigd Koninkrijk en Oezbekistan.

Andrea Bruce / NOOR

Het Nikon-NOOR Academie Programma voor 2021:

Masterclass 1
Docenten:

Masterclass 2
Docenten:

Masterclass 3
Docenten: