Ideaal voor Valentijnsdag!

Liefde en erotiek in het Muiderslot - spannende rondleidingen

Christel de Wolff 840 0
Benieuwd naar de slaapkamergeheimen van onze voorouders? Kom dan, als de poorten weer open mogen, op 13 of 14 februari 2021 naar Rijksmuseum Muiderslot. Tijdens speciale Valentijntours hoor je alles over liefde en erotiek in het verleden.

Je krijgt geheid rooie oortjes en komt gegarandeerd verliefder thuis!

De rondleidingen zijn ’s avonds en vooraf reserveren is verplicht. Kijk voor actuele informatie op muiderslot.nl/corona

Erotische rondleiding

Erotiek prikkelt de verbeelding, wekt begeerte en maakt nieuwsgierig. En onze voorouders waren bepaald niet preuts… Hoe zagen liefde en erotiek er in de 17e eeuw uit? Wat gebeurde er allemaal achter de gordijnen van de beddekoets? Dat wordt bij kaarslicht uit de doeken gedaan in een zinnenprikkelende rondleiding. Vrouwen worden vergeleken met uien en je hoort meer over de onwaarschijnlijk opwekkende kracht van knoflook….

Lustopwekkende bloemen en kruiden

Knoflook en uien zijn niet de enige gewassen die een bijzondere uitwerking op het liefdesspel zouden hebben. Er zijn veel meer kruiden en vooral ook bloemen die met erotiek geassocieerd werden. Op veel schilderijen en in gedichten uit de 17e eeuw staan bloemen in direct contact met liefde en erotiek. Alle reden dus om hier eens wat verder over uit te wijden in de Valentijntours in het Muiderslot. 

Liefdesliederen 

Troubadour Lucas Florent brengt met zijn spannende aubades en liefdesliederen een blos op de wangen van de meest stoere dames en heren.

Kaartverkoop en openingstijden

Op zaterdag 13 en zondag 14 februari 2021 is het Muiderslot ’s avonds van 19.00 tot 23.00 uur geopend; de laatste rondleiding start om 22.00 uur. Voor de Valentijntours geldt een toeslag van 5 euro p.p. op de reguliere entreeprijzen. Vooraf online reserveren is verplicht en kan via muiderslot.nl. Alle bezoekers moeten zich houden aan de geldende coronaregels voor musea.

Lees ook: Het geheim achter romantische boudoir fotografie

afbeelding van Christel de Wolff

Christelde Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel