Leer alles over landschapsfotografie bij Kamera Express

Christel de Wolff 26 0
Prachtige Hollandse wolkenluchten, een uitgestrekte heidelandschap of juist een dichtgegroeid bos. Landschapsfotografie is een vorm van natuurfotografie waarbij het landschap zelf centraal staat. Dankzij het speciale maandthema van Kamera Express leer je er alles over!

De kunst van landschapsfotografie

Landschapsfotografie lijkt misschien een fotografievorm die niet zo moeilijk is, een plaatje van een omgeving maken. Maar toch kan het een uitdaging zijn om de diepte, de kleuren, het contrast en de sfeer goed vast te leggen. Dit vereist voorbereiding, goede weersomstandigheden, de juiste apparatuur en de juiste techniek.

Wanneer de lente in de lucht hangt, gaan we allemaal weer meer naar buiten. Een perfecte kans om je landschapsfotografie skills te ontwikkelen en te verbeteren. Kamera Express geeft je graag tips en vertellen je welke apparatuur echt niet mag ontbreken. Klik hier om direct naar het maandthema te gaan. 

Tips van professionals

Een aantal doorgewinterde landschapsfotografen komt aan het woord om je te inspireren. Bas Meelker en Joel Santos hebben jarenlange ervaring als landschapsfotograaf. Wil je meer tips en tricks van deze twee professionals en wil je jouw landschapsfotografie naar een hoger niveau tillen? Lees dan zeker het artikel waarin Bas en Joel je meenemen in de wereld van landschapsfotografie.

5 technieken voor landschapsfotografie

Binnen landschapsfotografie zijn er allerlei technieken die je kan gebruiken om je foto's nog mooier te maken. Kamera Express helpt je daar natuurlijk graag mee en lichten daarom vijf technieken uit. In dit artikel leer je meer over Focus Stacking, Exposure Bracketing, Panorama Stitching, het maken van een timelapse en de 80 megapixel resolutie functie van Panasonic.

 

Leer alles over landschapsfotografie

Wil je nog alles leren over landschapsfotografie? Klik dan door naar het maandthema van Kamera Express waarin alle facetten van het interessante genre aan bod komen. 

afbeelding van Christel de Wolff

Christelde Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel