In dit museum maak je de tofste foto's!

Bibi Williamson 595 0
Youseum opent op 30 maart haar deuren op een nieuwe locatie in Leidschendam. Het museum beschrijft zichzelf al als: ‘gemaakt is om content door een lens te maken. Groot, klein, alles mag!’ Dus heeft jouw social mediafeed of website nieuwe foto’s nodig? Lees hier wat je moet weten!

In het museum krijgen bezoekers een rondleiding van 60-75 minuten (afhankelijk van hoeveel foto’s je wil maken!) door zo’n 15 verschillende kamers. Deze kamers zijn ontworpen om je foto’s van het scherm te laten knallen, maar ook om je te inspireren en belangrijke vragen aan de kaak te stellen over de wereld om je heen. Youseum is de social media experience waarbij het allemaal draait om jou en jouw wereld. Het is dé plek om opvallende foto’s voor Instagram te maken en/of content te maken voor bijvoorbeeld TikTok.

Jij speelt de hoofdrol

In Youseum draait alles dus om jou. Je gezicht wordt gebruikt door het hele museum en je gaat op een interactieve en digitale tour. Ook heeft het een verdiepende kant: want als het altijd moet gaan over het aantal likes; hoeveel en hoe heeft dat dan invloed op jouw offline leven? Naast de 'gewone' selfies kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om op de foto te gaan met een strand bezaaid met afval, om aandacht te vragen voor plastic waste. Maar alles met een knipoog. Je kunt na afloop in de museumwinkel zelfs producten kopen waar je zelf op staat.

Het museum heeft momenteel al een vestiging in Amsterdam. Deze opende voor het eerst op 1 november 2019. Naar aanleiding van de opening van het nieuwe winkelcentrum, Westfield Mall Of The Netherlands, zal er op 30 maar ook een Youseum zijn in het winkelcentrum in Leidschendam. Vanwege de coronamaatregelen is het museum in Leidschendam helaas nog niet te bezoeken. Wel kun je een leuke prop vinden in het winkelcentrum. In het winkelcentrum staan er twee glazen telefoons waar je in kunt staan om foto’s in te maken. Als je een TikTok maakt en deze plaatst kun je zelfs 10% korting krijgen op je kaartjes voor het museum.

Wij zijn wel erg benieuwd geworden! Klik hier voor meer info!