Expositie: twintig jaar fotografie van Martijn van de Griendt

Expositie: twintig jaar fotografie van Martijn van de Griendt - tot 6 mei 2017

Jasper van Bladel 1259 0
De foto’s van Martijn van de Griendt worden tentoongesteld bij Galerie Pennings. Het is een overzicht van twintig jaar fotografie en daarom worden foto’s vertoond uit verschillende projecten en boeken van Van de Griendt.

Martijn van de Griendt woont in Amsterdam, maar komt uit Eindhoven. Hij is een echte mensenfotograaf, net als Ed van der Elsken dat was. Van de Griendt fotografeert al ruim twintig jaar jongeren in hun sociale omgeving. Maria, een meisje uit Eindhoven dat als baby geadopteerd is en in de problemen raakte, volgde hij tien jaar lang.

Bij Galerie Pennings is vanaf 8 april een expositie te zien met een overzicht van twintig jaar fotografie van Martijn van de Griendt (1970). Er worden foto’s getoond, onder andere polaroids, uit zijn bekende, vaak langlopende projecten waar fotoboeken uit voortgekomen zijn en werk dat hij tussendoor maakte en dat nog niet eerder tentoongesteld is. Onderwerpen van fotografie zijn vaak alledaagse dingen; jongeren vormen een grote rol in zijn werk. Ook maakt hij onder andere voor muziekblad OOR portretten van popartiesten. De afgelopen jaren is zijn werk diverse malen bekroond bij de wedstrijd van de Zilveren Camera, in verschillende categorieën en bij de SO Awards. Hij is lid van fotopersbureau Hollandse Hoogte. Zijn werk is eerder tentoongesteld tijdens o.a. Fotofestival Naarden en in de Kunsthal in Rotterdam.

Boeken

Hij maakt foto’s voor kranten, tijdschriften en werkt voor communicatie- en reclamebureaus. Daarnaast werkt hij voornamelijk aan zijn eigen, langlopende projecten die hij meestal in boekvorm presenteert. Martijn van de Griendt (1970) bracht onlangs in eigen beheer twee fotoboeken uit: Ik ben zeventien, geïnspireerd op het boek Wij zijn 17 van Johan van der Keuken, en Maria - I Need Your Lovin’, verscheen bij de presentatie van zijn film over Maria, op 26 februari j.l. De film met dezelfde titel als het boek wordt woensdagavond 1 maart op TV uitgezonden door NPO2.

Expositie

De expositie is te zien bij Galerie Pennings van zaterdag 8 april tot en met zaterdag 6 mei 2017. Opening zal plaatsvinden op zaterdag 8 april van 16.00-18.00 uur. Tegelijkertijd is bij SintLucas in Eindhoven, op de nieuwe locatie in Strijp S, de expositie ‘Ik ben zeventien’ te zien.

 

 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jaspervan Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen vanJasper