Nieuwe foto- en videomogelijkheden voor de EOS R5, EOS R6 en EOS-1D X Mark III voor een nog grotere creatieve vrijheid

Canon lanceert firmware-update voor EOS R5, R6 en 1D X III

Christel de Wolff 92 0
Canon heeft een firmware-update uitgebracht voor drie van haar professionele camera’s. Heb je een EOS R5, EOS R6 en/of EOS-1D X Mark III? Dan kunnen een aantal updates je helpen bij het nog verder stroomlijnen van workflows en een nog grotere creatieve vrijheid.

Hogere beeldkwaliteit en verbeterd gebruiksgemak

De EOS R5 profiteert van een aantal upgrades, waaronder Full HD 120p en ondersteuning voor een grotere aanpasbaarheid van de camera. Gebruikers kunnen nu persoonlijke en voorkeursinstellingen van de camera op een geheugenkaart opslaan. Die kan naar een andere camera worden gekopieerd of kan worden gebruikt bij het aanpassen van de instellingen. Ook is er de mogelijkheid om het lcd-scherm tijdens het fotograferen uit te schakelen en alleen te gebruiken voor weergave, zodat bediening op de vertrouwde DSLR-wijze plaatsvindt. Bij zowel de EOS R5 als de EOS R6 zorgt de firmware voor fulltime handmatige ondersteuning van RF-lenzen, zodat fotografen de scherpstelling van de RF-lenzen handmatig kunnen overnemen wanneer die in de Servo AF-modus staan.

Verbeterde videofunctionaliteit

Deze firmware maakt RAW-video met lage bitsnelheden mogelijk, waardoor de omvang van de RAW-videobestandenen afneemt en de bestandsoverdracht sneller verloopt bij de EOS R5 en EOS-1D X Mark III. De firmware-update biedt ook verbeterde videomogelijkheden voor de EOS R5 door de toevoeging van Canon Log 3 – de log gammacurve die door alle Canon Cinema EOS-camera’s wordt gebruikt en die een groter dynamisch bereik, superieure kleurbewerkingsmogelijkheden en eenvoudiger bestandsbeheer biedt. Voor nog meer flexibiliteit in videoformats biedt de firmware-update een IPB-video-optie met lagere bitsnelheid, waardoor kleine videobestanden ontstaan die gemakkelijk zijn te delen.

Canon komt bovendien met diverse software-updates om de bovenstaande firmware-updates aan te vullen en ondersteuning te bieden voor Apple M1-processoren via Rosetta voor Digital Photo Professional (DPP) met v4.14 en EOS Utility met v3.13.1. Canon blijft ook in de toekomst foto- en videografen ondersteunen en heeft verdere plannen om deze drie cameramodellen van nieuwe functionaliteit te voorzien op basis van feedback van gebruikers, waaronder in een toekomstige update de introductie van Canon Log 3 voor de EOS R6 en EOS-1D X Mark III.

Info: Canon.nl

afbeelding van Christel de Wolff

Christelde Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel