Fotofair 2021

Verdiep je in de wereld van pinhole fotografie op Fotofair 2021

Aimée van Vuuren 409 0
Op Fotofair (3-4 juli 2021) kun je diverse masterclasses en workshops volgen van bekende Nederlandse en internationale fotografen. Zo ga je tijdens deze masterclass meer leren over pinhole fotografie.

Fotofair 2021

In Eersel op Landgoed Duynenwater vindt op 3 en 4 juli 2021 Fotofair plaats, hét foto-evenement van de Benelux waarbij twee dagen lang educatieve workshops en masterclasses worden aangeboden. Macrofotografie, werken met Adobe Lightroom en het fotograferen van honden en paarden, alles is mogelijk. Zin om je te omgeven met nieuwe en uitdagende fotomomenten op Landgoed Duynenwater? Koop dan snel je tickets voor Fotofair 2021.

Masterclass pinhole fotografie

Onder leiding van twee fotografen van Fotoreizigers / Photothema ga je je tijdens deze masterclass gedurende 120 minuten verdiepen in pinhole fotografie: fotograferen door een piepklein gaatje in de bodydop van je camera. Deze masterclass wordt op zowel zaterdag 3 juli als zondag 4 juli 2021 gegeven. Meer weten over de masterclass of je meteen inschrijven? Klik dan hier.

Klik hier om al het tot nu toe gepubliceerde nieuws over Fotofair 2021 te bekijken. 

Wat ga je leren?

Het doel van deze masterclass om je even los te maken van ragscherpe beelden en je laten concentreren op sfeer. Na het theoretische gedeelte ga je aan de slag om jouw camera tot een pinhole camera om te bouwen. Je hebt hier een eigen camera met verwisselbare lenzen voor nodig, de rest van de spullen worden verzorgd. Als iedereen zijn / haar camera heeft omgebouwd ga je aan de slag met het praktische gedeelte van de masterclass: je gaat pinhole foto’s maken met close-ups, landschapsfoto’s en bewegingen in de foto’s. Daarna volgt nog een nabespreken van een selectie van de gemaakte foto’s. Wil jij je graag even losmaken van de moderne fotografietechnieken en wat nieuws proberen? Klik dan hier om je in te schrijven voor de masterclass.